V novembri v Divadle Jána Palárika v Trnave slávnostne otvorila výstava fotografií Elizabeth Orcutt, akademickej umelkyne z Veľkej Británie, s názvom „Autoportréty / Self portraits“.



Výstavu produkčne pripravil Ateliér komunikácie v médiu fotografie na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave v spolupráci s Divadlom Jána Palárika v Trnave. Expozícia je prístupná do 30. novembra 2015.

Elizabeth Orcutt (nar. 1963) je akademická umelkyňa pracujúca od roku 2004 s médiami založenými na báze fotografie. Najskôr pracovala s rodinným archívom, kde analyzovala vzájomný vzťah medzi subjektom a objektom. Neskôr sa jej tvorba presúva na apropriovanie známych umeleckých diel a stereotypov, do ktorých vkladá samu seba (Rembrandt alebo ikonické zobrazenie Madonny). Pracuje s digitálnymi technológiami a fotografie počítačovo manipuluje, zároveň robí výskum autoportrétov vo vizuálnych esejách, kde sa pohybuje v kontextoch fotografie, psychológie, performance. V súčasnej dobe pracuje na svojom doktoráte PhD na Falmouth Univerzite v Anglicku, s dočasným názvom Photography and Reflection: Images of My Self / Fotografia a Reflexia: Obrazy mňa samej.