Vtipy spojené s Leonardom DiCapriom a jeho dlhoročným bojom získať Oscara dnes asi netreba predstavovať. Tento rok sa to hercovi konečne podarilo, no pre internet to rozhodne neznamenalo koniec.



Leonardo Wilhelm DiCaprio. 41-ročný oceňovaný americký herec a producent, známy najmä zo snímkov ako „Titanic“, „Chyť ma ak to dokážeš“, „Počiatok”, „Vlk z Wall Street“ a mnoho ďalších. Za jeho kariéru ho zatiaľ stihli  takmer dve stovky nominácií a niekoľko desiatok cien. Až do tohto roku sa však medzi DiCapriove ocenenia stále nemohla dostať zlatá soška – Oscar – čo bolo pre internet niekoľko mesiacov zdrojom tých najlepších vtipov. Pozrime sa spolu na výber niekoľkých z nich.

(zdroj: Tumblr @micdotcom)
(zdroj: Tumblr @micdotcom)

„Chyť ma, už iba kúsok.“ No stále sa nepodarilo. Medzi Leonardove prvé úspechy možno zaradiť účinkovanie v sitcome „Growing Pains“ z roku 1985, kde svojou rolou získal nomináciu na Young Artist Awards.

(zdroj: Facebook)

„Stále mám toľko Oscarov, čo Leo DiCaprio.” Tak tento výrok donedávna mohol vysloviť každý z nás. To však samozrejme neznamená, že herec nezožal iné úspechy. Medzi ďalšie významné nominácie sa radí snímka z roku 1994 – „Čo žerie Gilberta Grapea“ – po boku s populárnym Johnym Deppom. Tentoraz si Leonardo zahral postihnutého brata Gilberta, čím získal nomináciu na Zlatý Glóbus a taktiež nomináciu na Oscara za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

(zdroj: Tumblr @micdotcom)

K Oscarom sa DiCaprio opäť priblížil až o 11 rokov neskôr so Scorseseho filmom „Letec“. Aj napriek tomu, že jeho rola zostala aj v tomto prípade iba pri nominácii, možno snímku zaradiť medzi významné medzníky jeho života. Išlo totiž o prvú Leonardovu nomináciu na Oscara za najlepšieho herca v hlavnej úlohe.

(zdroj:Facebook)

„A toto je miesto, kde uložím môjho Oscara. Keby som nejakého mal.” Spolupráca s Martinom Scorsesem sa neskôr ukázala aj na filmoch „Gangy New Yorku“, „Na druhej strane“ či „Prekliaty ostrov“. Aj za tieto diela sa DiCapriovi ušlo hneď niekoľko nominácií, avšak žiadna z nich nebola na Oscara.

(zdroj: Facebook)

Fotografia Mathehewa McConaugheyho a Jareda Leta z Oscarov v roku 2014, ktorú internet opäť mierne poupravil podľa seba. Obrázok opäť zdôraznil, že DiCaprio ešte stále svoju sošku nezískal, tak aspoň fotí svojich „úspešnejších” kolegov.

A je to tu, Leonardo môže oslavovať

(zdroj: Giphy)
(zdroj: Giphy)

Február 2016 – mesiac, kedy sa to DiCapriovi konečne podarilo. Svojho prvého Oscara si s hrdosťou odnáša za film „Revenant – Zmŕtvychvstanie“ od režiséra Alejandra G. Iñárritua. Snímka okrem iného priniesla ďalších dvoch Oscarov a desiatky ďalších výhier a nominácií. A to, ako je herec za toto ocenenie vďačný, si môžete pozrieť, ak ste ešte nevideli, vo video zázname nižšie:

Ani to by sa však nezaobišlo bez vtipného „gif-ka”.

(zdroj: Giphy)

Kto videl najnovší film, pochopí. Komu sa s týmto chce hrať, všakže…

(zdroj: 9GAG)

Máme to, máme to, máme to. Kto prežíval rovnaké šťastie ako on? Alebo s tým už viac-menej počítal?

(zdroj: 9GAG)

O tom každopádne táto fotka zaznamenaná počas odovzdávania cien. Čo tým chcel Leonardo povedať? Berme to ale iba ako zhodu náhod.

Keď sa však na tým všetkým zamyslíme, prečo z množstva osobností a kvalitných umelcov bol terčom posmechu práve DiCaprio? Tento rok totiž nielen on získal Oscara. Vezmime si napríklad skladateľa Ennia Morriconeho, ktorý sa postaral o hudbu v tarrantinovkách ako Kill Bill či Divoký Django. Cenu Akadémie však získal až po viac ako 60 rokoch v brandži a 500 rôznych spoluprácach, a to za soundtrack k najnovšej snímke „Osem Hrozných“. Po svete navyše ešte chodí  stále veľa Leových kolegov, ktorí Oscara stále nezískali. Takže nie je na tom nakoniec až tak zle, alebo?

[alert type=“warning“ main_text=“TOP 10 osobností, ktoré ešte čakajú na svoju zlatú sošku:“ second_text=“

  • Johny Depp
  • Keira Knightley
  • Jim Carrey
  • Tom Cruise
  • John Travolta
  • Tobey Maguire
  • Ryan Gosling
  • Eddie Murphy
  • Bruce Willis
  • Will Smith“ show_close=“false“]