Aj zahraničné známe osobnosti kedysi takpovediac „drali školské lavice“. Niektorí sa dokonca rozhodli v štúdiu pokračovať na vysokej škole, aby si tak poistili svoju budúcnosť aj o vedomosti mimo ich oficiálneho pôsobenia. Poď sa spolu s nami pozrieť, či sa medzi bývalými vysokoškolákmi neobjaví aj tvoj favorit.



Gerard Butler – Glasgow University, právo

enhanced-buzz-30620-1300471461-50
Zdroj: buzzfeed.com

Znie to neuveriteľne, ale herec Gerard Butler, známy napríklad z filmov 300, Ctihodný občan, či PS: Milujem ťa vyštudoval právo na univerzite v Glasgowe. Tento škótsky fešák sa počas štúdia dokonca stal prezidentom univerzitného spoločenstva práva.

Eva Longoria – Texas A&M University-Kingsville a California State University, kineziológia a latinskoamerické štúdium

enhanced-buzz-18119-1300471769-27
Zdroj: buzzfeed.com

Bývalá Zúfalá manželka, herečka Eva Longoria, vyštudovala najprv kineziológiu, odbor alternatívnej medicíny na univerzite v Texase, kde získala titul BSc (bakalár vedy). V roku 2010, dávno po úspechu televízneho seriálu Zúfalé manželky, sa Eva vrátila k štúdiu, tentokrát na California State University v Los Angeles, aby tu získala magisterský titul v latinskoamerickom štúdiu.

Natalie Portman – Harvard University, psychológia

enhanced-buzz-24354-1300470119-10
Zdroj: buzzfeed.com

„Je mi jedno, či univerzita bude prekážať v mojej hereckej kariére.  Radšej chcem byť múdra a vzdelaná, ako byť filmová hviezda,“ povedala oscarová herečka Natalie Portman a svojim vyjadreniam neostala nič dlžná. V roku 2003 vyštudovala psychológiu na prestížnej Harvardskej univerzite s bakalárskym titulom. O rok na to študovala za magistra na univerzite v rodnom Jeruzaleme. Nuž, Natalie, známa napríklad z filmov Goyove prízraky, Hviezdne vojny či Čierna labuť nakoniec úspešne zvládla kombináciu hereckej kariéry a štúdia.

Matthew McConaughey – University of Texas at Austin College of Communication, rádio-televízia-film

enhanced-buzz-24354-1300474499-19
Zdroj: buzzfeed.com

Ani známy herec Matthew McConaughey sa nedal zahanbiť a po strednej sa dostal na prestížnu univerzitu v Austine, Texase, kde vyštudoval s bakalárskym titulom kombináciu rádio, televízia a film. Počas štúdia dokonca patril do bratstva Delta Tau Delta. Po bakalárovi chcel ísť študovať právo, no potom si to rozmyslel a dobre urobil – podarilo sa mu preraziť ako hercovi v romantických komédiách, napríklad Ako prísť o chlapa za desať dní, a aj v kinových trhákoch ako Interstellar, či Dallas Buyers Club.

Emma Watson – Brown University, angličtina

enhanced-buzz-30589-1300474542-64
Zdroj: buzzfeed.com

Aj naša Hermiona sa nakoniec rozhodla pre štúdium na univerzite. Herečka Emma Watson, ktorá sa preslávila vďaka ságe filmov Harry Potter, študovala angličtinu na Brown univerzite na Rhode Islande a v roku 2014 ju aj ukončila s bakalárskym titulom.